Projecte Fluvià

He iniciat el projecte d'anar resseguint el curs del riu Fluvià. La visió de la vida al voltant del riu durant el seu curs des del naixement a la Vall d’en Bas fins a la mar als aiguamolls de l’Empordà, la diversitat de paisatge al llarg del recorregut: muntanya a la capçalera, el pas pels pobles i ciutats (Olot, Besalú, Bàscara, ...), l'agricultura, els aiguamolls a la desembocadura.

La diversitat cromàtica al paisatge durant l’any: Els verds de la primavera, els grocs de l’estiu, els vermells de la tardor, els marrons de l’hivern, la diversitat en la vida al seu entorn, les masies a la capçalera, els parcs urbans a les ciutats, les indústries, les centrals hidràuliques, els equipaments turístics.

Vestigis del passat: Encara hi podrem trobar antics molins, passeres, ponts, .... cal buscar-ho.

El treball durarà el seu temps, són 97 quilometres i no els vull fer en solitari. Hi estic anant-hi amb amics, amb els companys d'AconTrallum (en Raul, l'Eva, l'Iria i en Ferran), i d'altres fotògrafs que de ben segur donaran la seva visió del paisatge i de les persones. En definitiva de la vida al voltant d'aquest riu.

A mida que vagi evolucionant podreu seguir el treball en aquest blog i si hi voleu participar, ja ho sabeu, la porta és oberta, tant sols cal entrar-hi

dissabte, 21 d’abril del 2012

L'aiguat de Sant Lluc al 40

A l'any mil nou-cents quaranta
A Olot hi va haver un aigat, un aigat,
que el Fluvià s'hi passejava
pels carrers de la ciutat.

Va aixorrancar les muntanyes,
se n'emportà el cultiu, el cultiu,
amb els ponts, carrers i cases,
tot el que era prop del riu.

Se n'emportà molts edificis
i persones riu avall, riu avall,
moltes fàbriques deixaren
a la gent sense treball.
....

Un  dels ponts que el Fluvià "va aixorrancar", fou el pont que servia per anar de Sant Jaume fins a la Rectoria de la Miana a Sant Ferriol. Avui tant sols hi queden vestigis de la construcció abocats a terra i dos pilastres que encara queden a peu dret.




1 comentari:

  1. a més de bones fotos sempre aportes memòria de fets que la majoria desconexem o tenim olvidats.
    La segona foto és sensacional, veure-la en gran és gaudir de l'entorn i donen ganes d'entrar per ser-hi.
    Felicitats.

    ResponElimina

El projecte està obert a la participació i els teus comentaris seran molt benvinguts.