Projecte Fluvià

He iniciat el projecte d'anar resseguint el curs del riu Fluvià. La visió de la vida al voltant del riu durant el seu curs des del naixement a la Vall d’en Bas fins a la mar als aiguamolls de l’Empordà, la diversitat de paisatge al llarg del recorregut: muntanya a la capçalera, el pas pels pobles i ciutats (Olot, Besalú, Bàscara, ...), l'agricultura, els aiguamolls a la desembocadura.

La diversitat cromàtica al paisatge durant l’any: Els verds de la primavera, els grocs de l’estiu, els vermells de la tardor, els marrons de l’hivern, la diversitat en la vida al seu entorn, les masies a la capçalera, els parcs urbans a les ciutats, les indústries, les centrals hidràuliques, els equipaments turístics.

Vestigis del passat: Encara hi podrem trobar antics molins, passeres, ponts, .... cal buscar-ho.

El treball durarà el seu temps, són 97 quilometres i no els vull fer en solitari. Hi estic anant-hi amb amics, amb els companys d'AconTrallum (en Raul, l'Eva, l'Iria i en Ferran), i d'altres fotògrafs que de ben segur donaran la seva visió del paisatge i de les persones. En definitiva de la vida al voltant d'aquest riu.

A mida que vagi evolucionant podreu seguir el treball en aquest blog i si hi voleu participar, ja ho sabeu, la porta és oberta, tant sols cal entrar-hi

dimarts, 14 de maig del 2013

Viure a pagés (2)

Segona sessió al Molí, ja hi vaig estar i captar una cabana i un exterior genials. Ara, amb en Raul, l'objectiu era el molí i la serradora.

Tot plegat esta força malmés, encara que això no va impedir captar unes bones imatges de la turbina que amb la força de l'aigua generava l'electricitat del molí i de les politges que havien fet anar les serres i torns que servien per fabricar en d'altres époques mànecs per eines.

En Lluís, de 87 anys ens ho ensenya i ens dona tot d'explicacions. Com ja m'havia explicat la seva cunyada l'altre vegada, viuen al mas, encara que tenen casa a Bas. Avui el seu germà i la seva dona no hi són, han anat a la clínica ... Llàstima.

Turbina
En Lluis
Politges de la serradora 

El Molí a Hostalets

10 comentaris:

  1. Una interessant visita amb un guia excepcional.
    Una abraçada Jordi

    ResponElimina
  2. stary młyn..., bardzo ciekawe zdjęcia, pozdrawiam

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, un vell moli, que el riu Fluvià feia moure.

      Moltes gràcies barbara per la teva visita

      Elimina
  3. Un testimoniatge gràfic i viscut, que hauria de perdurar per sempre mes.
    Gràcies Jordi, per la teva constància en fer-ho possible.

    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Ramon,

      Aquesta és la meva manera d'entendre la fotografia, intentar explicar i recollir el que m'envolta i compartir-ho.

      Gràcies

      Elimina
  4. Quina casualitat. També recuperes en el teu blog, com jo he fet en el meu, imatges antigues de la vida a pagès , de fa temps.
    Molt maques les fotografies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda Carme,

      De fet no he aprofitat temes, sinó que he iniciat un projecte de resseguir tot el riu Fluvià.

      Elimina
    2. Perdona Jordi, no volia dir que fes temps que tinguéssis les fotografies, sinó que són aparells i eines antigues. No m'havoa expressat bé.:-(

      Elimina
    3. No calen disculpes... A vegades els dits corren mes que els pensaments. Segueixo el teu treball en el teu blog i el trobo molt interessant.

      Salutacions i gràcies ..

      Elimina

El projecte està obert a la participació i els teus comentaris seran molt benvinguts.