Projecte Fluvià

He iniciat el projecte d'anar resseguint el curs del riu Fluvià. La visió de la vida al voltant del riu durant el seu curs des del naixement a la Vall d’en Bas fins a la mar als aiguamolls de l’Empordà, la diversitat de paisatge al llarg del recorregut: muntanya a la capçalera, el pas pels pobles i ciutats (Olot, Besalú, Bàscara, ...), l'agricultura, els aiguamolls a la desembocadura.

La diversitat cromàtica al paisatge durant l’any: Els verds de la primavera, els grocs de l’estiu, els vermells de la tardor, els marrons de l’hivern, la diversitat en la vida al seu entorn, les masies a la capçalera, els parcs urbans a les ciutats, les indústries, les centrals hidràuliques, els equipaments turístics.

Vestigis del passat: Encara hi podrem trobar antics molins, passeres, ponts, .... cal buscar-ho.

El treball durarà el seu temps, són 97 quilometres i no els vull fer en solitari. Hi estic anant-hi amb amics, amb els companys d'AconTrallum (en Raul, l'Eva, l'Iria i en Ferran), i d'altres fotògrafs que de ben segur donaran la seva visió del paisatge i de les persones. En definitiva de la vida al voltant d'aquest riu.

A mida que vagi evolucionant podreu seguir el treball en aquest blog i si hi voleu participar, ja ho sabeu, la porta és oberta, tant sols cal entrar-hi

dissabte, 14 de setembre del 2013

La Gola del Fluvià


El riu arriba al seu final i buida les seves aigues a la Badia de Roses. Entre dunes i aiguamolls, aigua canalitzada i oberta a la mar.

Us proposo dues visions ben diferents, una a la posta i l'altra a la sortida de sol, des de una riba i des de l'altra. 

Barques i pescadors


Afegeix la llegenda
Entre el canyissar

Calma a la gola


Albira un nou dia

Solitud

10 comentaris:

  1. Es un reportatge espectacular,Jordi!!! Es difícil poder deir que m'agrada aquesta o l'altre,son totes molt maques.Bon treball!!!

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Jordi, jo hi he de tornar, ja que m'agraden més amb els cels ennuvolats. Li dona més joc i dinamisme. Encara que les d'avui transmeten -per mi- calma, pau i tranquil·litzat.

      Si vols podem quedar i fer la sortida plegats.

      Elimina
  2. El reflexos son sensacionals, però la llum es superba i meravellosa.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Precioses totes, em quedo especialment amb "Calma a la gola", és com un bàlsam per l'esperit.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Ramon,

      La veritat es que quan les estava fent, sols feia que maleir el cel per no haver-hi ni un sol núvol. Buscava reflexes a l'aigua encalmada de la desembocadura del Fluvià. Un cop vaig mirar-les a l'ordinador, vaig veure això que a tu t'ha agradat, calma, solitud, aquest "bàlsam" com molt bé has anomenat.

      Elimina
  4. Quina meravella, son com un somni..

    Una salutació, Jordi, m'agrada molt i molt la teva forma de captar la llum

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, hi han dues sortides, una de tarda i una altra de mati. La meva sorpresa va ser trobar-me les llums al mati ja que hi buscava una cosa ben diferent.

      Elimina

El projecte està obert a la participació i els teus comentaris seran molt benvinguts.