Projecte Fluvià

He iniciat el projecte d'anar resseguint el curs del riu Fluvià. La visió de la vida al voltant del riu durant el seu curs des del naixement a la Vall d’en Bas fins a la mar als aiguamolls de l’Empordà, la diversitat de paisatge al llarg del recorregut: muntanya a la capçalera, el pas pels pobles i ciutats (Olot, Besalú, Bàscara, ...), l'agricultura, els aiguamolls a la desembocadura.

La diversitat cromàtica al paisatge durant l’any: Els verds de la primavera, els grocs de l’estiu, els vermells de la tardor, els marrons de l’hivern, la diversitat en la vida al seu entorn, les masies a la capçalera, els parcs urbans a les ciutats, les indústries, les centrals hidràuliques, els equipaments turístics.

Vestigis del passat: Encara hi podrem trobar antics molins, passeres, ponts, .... cal buscar-ho.

El treball durarà el seu temps, són 97 quilometres i no els vull fer en solitari. Hi estic anant-hi amb amics, amb els companys d'AconTrallum (en Raul, l'Eva, l'Iria i en Ferran), i d'altres fotògrafs que de ben segur donaran la seva visió del paisatge i de les persones. En definitiva de la vida al voltant d'aquest riu.

A mida que vagi evolucionant podreu seguir el treball en aquest blog i si hi voleu participar, ja ho sabeu, la porta és oberta, tant sols cal entrar-hi

dissabte, 2 de novembre de 2013

Fluvià industrial - Harinsa

El riu ja no mou cap moli ni cap filatura al seu pas per Olot i les fàbriques deixaren l'activitat. Al carrer Fontanella hi hagué Harinsa, -una fàbrica de farines i derivats del blat-, en el seu lloc, avui sols hi ha un solar que espera la construcció de la seu de la Seguretat Social. El calendari de l'obra preveia que Olot disposaria del nou equipament al 2010. Com tantes d'altres inversions dels ministeris a Catalunya, son ben lluny les intencions, els pressupostos i les realitats.

Aquesta inversió hauria de servir per adequar els espais de la farinera de la que sols resta la resclosa i el canal que portava l'aigua i que feia moure el moli.

Resclosa d'Harinsa

 

Aturava l'aigua per conduir-la pel canal 

Canal d'Harinsa

Entrada a la f'abrica

Tardor 

2 comentaris:

 1. Mirant aquestes imatges et dona una sensació molt gran de llibertat.Molt maques,Jordi!!!

  Una abraçada.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Jordi. M'has deixat sorprès ,,, llibertat? no ho se; es un tram del riu dintre d'Olot i molt canalitzat. Vaig intentar extreure el riu del canal, tot ficant m'hi dins ....

   Elimina

El projecte està obert a la participació i els teus comentaris seran molt benvinguts.