Projecte Fluvià

He iniciat el projecte d'anar resseguint el curs del riu Fluvià. La visió de la vida al voltant del riu durant el seu curs des del naixement a la Vall d’en Bas fins a la mar als aiguamolls de l’Empordà, la diversitat de paisatge al llarg del recorregut: muntanya a la capçalera, el pas pels pobles i ciutats (Olot, Besalú, Bàscara, ...), l'agricultura, els aiguamolls a la desembocadura.

La diversitat cromàtica al paisatge durant l’any: Els verds de la primavera, els grocs de l’estiu, els vermells de la tardor, els marrons de l’hivern, la diversitat en la vida al seu entorn, les masies a la capçalera, els parcs urbans a les ciutats, les indústries, les centrals hidràuliques, els equipaments turístics.

Vestigis del passat: Encara hi podrem trobar antics molins, passeres, ponts, .... cal buscar-ho.

El treball durarà el seu temps, són 97 quilometres i no els vull fer en solitari. Hi estic anant-hi amb amics, amb els companys d'AconTrallum (en Raul, l'Eva, l'Iria i en Ferran), i d'altres fotògrafs que de ben segur donaran la seva visió del paisatge i de les persones. En definitiva de la vida al voltant d'aquest riu.

A mida que vagi evolucionant podreu seguir el treball en aquest blog i si hi voleu participar, ja ho sabeu, la porta és oberta, tant sols cal entrar-hi

dimarts, 21 de gener del 2014

Tres colades de lava

Dissabte ... desprès d'un bon esmorzar a Castellfollit una nova sortida a Sant Joan les Fons. Aquest cop la sortida mes participativa: en Merio, en Met, en Toni, la Carme i la Fina. Una bona  colla i molt diversa.

Al bell mig del riu una primera formació que prové dels volcans de Batet i que té una antiguitat de 600.000 anys. La trobareu sepultada  per les aigues del riu formant part de la resclosa que recollia l'aigua per l'antiga fàbrica de Torraspapel -però això serà una altra història-.

Una segona formació a tall de paviment la trobem plana als nostres peus. Ben bé sembla un empedrat natural, un camí basàltic. Data de uns 150.000 anys.

La tercera i més recent -és un dir- data del 120.00 anys prové del volcà Garrinada d'Olot i són formacions verticals, que les trobem tant a l'espai del Moli Fondo com a la pedrera de Boscarró i els Cingles de Fontfreda, a tocar de la Riera de Bianya que llença les seves aigues al Fluvià a tocar del Monestir de Sant Joan.

Fotografies de Met Pujol, Merio Massanes, Antoni Torres, Carme Musquera i Jordi Güell

Primera colada -sota l'aigua-

 


La segona al teus peus

 


La tercera en vertical



6 comentaris:

  1. genial!!!!!!! cada vegada vaig apreent coses noves...m'agrada aquest viatge que ens vas detallant per el nostre Fluvià!!!!!!!!!! molt guapes!!!!

    ResponElimina
  2. Magnífic recull i explicació Jordi !! va ser genial la sortida i un plaer compartir-la amb tu i la resta de companys !! fins la propera . Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Carme. Segur que farem noves navegacions pel Fluvià.

      Elimina
  3. Fantàstica ruta entre pedra i aigua. Tan a prop de casa i tan desconegut tot plegat. Gràcies per convidar-nos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada... entre pedra i aigua.

      Cal remenar i buscar i ben segur que trobem racons ben bonics i poc coneguts.

      Elimina

El projecte està obert a la participació i els teus comentaris seran molt benvinguts.